18.11.15

Rayuan penempatan sekolah rendah

Tajuk serius sangat ni. 

As fyi, 2016 bermula la satu chapter baru utk myself and kids. we all akan move to KL for good since Adief akan start standard 1 so no more ponteng ponteng sekolah,,kalau sekarang sebulan every week mesti ada ponteng lajak sehari ke atau awal sehari cuti sebab p kl.nak p dua malam macam penat kan.

so, awal awal dah start register online esppsel untuk Kuala Lumpur.As usual, mak mak ni terlebih over sebab nak daftar anak sekolah biarla sekolah yang elok kan..bukan nak kata adief ni hebat sangat kena masuk sekolah pun nak yang bagus, tapi sebab Adief ni jenis kena push,kena tempik mengamuk 10min br dia angkat sebelah kaki..tangan belum lagi angkat,,sejak baru satu page siap,tu baru satu subject.hahahahaha so kalau masuk sekolah yang elok sikit,harapan mak mak yang obses dengan anak ni nak la cikgu cikgu sekolah pun usaha lebih utk anak murid kan.

sekolah pilihan pertama : SK Taman Melawati 2
sekolah pilihan keduaL SK Taman Melawati

tapi yang dapat: SK Hulu Kelang.

uwaaaaa rasa cam nak pitam.,think positive i zassss drive all the way from Kulim to KL sebab nak buat pengesahan sekolah. (sebelum buat rayuan sekolah lain,kena buat pengesahan dulu ya kat sekolah yang ditempatkan) .Sampai saja dekat pejabat sekolah, depan kaunter tu..dah bagi salam, kerani tu muka kekwat habis..maklum kat dia semua nak buat pengesahan then bgtau dia surat ,, sekolah tak dapat lagi tp i bagi printout dr website, muka tak senyum paling tak boleh terima yaaaa sebab i is jenis suka senyum kat orang, so bila ko buat muka cenggitu..aku pun rasa cam nak bebal., tak nak terima yang printout tu then suruh tunggu surat dr ppd.ok. i pun dengan sopan santun cakap, "Puan saya ni drive dari kedah sebab nak buat pengesahan sek anak saya" since yg printout pun dr website ppd maknanya cfm la anak saya sek ni.saya cuma nak buat pengesahan je., nanti surat tu sampai saya terus bawa datang sini)

ok dia buat muka...buka buku tulis nama anak..then bagi dia copy surat beranak semua..dah selesai..eiiii geram je rasa buat perangai buruk camtu. ko keja frontoffice tapi muka cam hape lagi.

Rayuan online pun bermula.minta bantuan si suami buat surat rayuan..nah ko..siap buat dalam english..ahahahha over sangat.siap hantar kat ppd so nampak la sikit effort tu tukar sekolah kan.
hari demi hari..minggu berminggu...akhirnya sampai gak tarikh tu..16hb November 2015, result keluar..Alhamdulillah. Adief dapat masuk SK Taman Melawati 2. legaaanya rasa, So parents out there, kalau u all nak tukar sekolah masa pendafataran anak darjah 1..buat rayuan online,,tulis alamat baru dalam ruangan rayuan tu, dengan sebab sebab sekali.kalau boleh buat surat rayuan tu hantar kat ppd.Insyallah,bila dorang bersidang utk hal rayuan sekolah..surat tu akan dilampir bersama.



tak clear sangat..sorry :)





0 comments:

Related Posts with Thumbnails