1.4.15

Trip Bandung 4hari 3malam

Hye u ols..

Cerita Melbourne tahun lepas senyap tak habis pun cerita, nak cerita pasal Bandung pulak dah.

Ok,Bismillahirrahmannirrahim

Plan trip to Bandung seawal 7-8bulan tahun lepas, menabung ok nak p Bandung. Dengan cara ni je boleh bantu adik adik untuk join trip ni.

So beli tiket promo, luggage 25kg. So fly dari KL - BDO  arrival time di Bandung jam 6.30 petang, waktu Bandung. tp sebab hujan lebat sangat,tak boleh nak landing on time, kena pusing ronda ronda dulu kat udara lepas tu dah surut sikit br landing..dah landing hujan turun lagi lebat..dah kena pulak lepak dalam plane lama gila..

nak keluar bukan macam airport kita ada macam terowong tu, tp kena lari dari landasan tu ke terminal.

dah selesai ambik luggage semua supir dah ready tunggu, cuma van tak boleh lagi nak masuk sebab sesak sangat depan airport,so take time jugak nak naik van.

first destination bukan hotel lagi,,kita terus dulu yang paling dekat, supaya tak buang masa.

Rumah kain Pesona
penuh dengan kain sulam dan telekung. kain sulam Prada paling baik kualiti sebab licin dan lembut.kain ni tak panas, (rasanya lahhh)

lepas dah habiskan sejuta kat Rumah kain pesona, kita dinner pulak. Mas Giri Iga Bakar, makan simple sebab dah tak larat sangat, murah sikit sebab menu pun tak banyak...makan buat syarat saja.

Terus ke Fabu Hotel di Jl Kebonjati. Hotel baru RECOMMENDED! sebab tak crowded, simple interior, comfortable bed

letih nak cerita panjang panjang, kat sini just nak published gambar n itinerary dari day 1 sampai last day, kalau copy then tunjuk kat supir mesti dia kata ok.

Bandung trip
[ ] Day 1
[*] Pickup di airport bandung 
[*] Check in hotel - (ambil kunci sahaja)
[*] Rumah kain pesona
    Dinner

[ ] Day 2
[*] Pasar baru (shopping dr pagi sampai jam 2 pun tak cukup...esok nak kena kautim utk sambung lagi)
[*] D fashion - (tak p sebab jual benda yang sama di pasar baru)
[*] Toko tiga
[*] Factory Outlet jln riau
[*] Lunch dan minum petang at 6pm di belacan restaurant
    Malam lepak di Stone Cafe layan live band

[ ] Day 3
[*] Cibaduyut (geng lelaki yang pegi)  pasar baru selama 2jam (geng perempuan layan shopping lagi) lepas dah
    cukup time, supir and geng lelaki datang pickup geng perempuan kat pasar baru (
[*] Fo Jl dago
[*] Rumah mode
[*] Cihampelas walk
    Dinner Baso (depan Bandung Indah Plaza)

[ ] Day 4
[*] Kartika sari
[*] Amanda brownies 
[*] Kedai minyak wangi
[*] Lunch di pak chi met
[*] Ke airport bandung

Jalan ke pasar baru

 Jalan ke pasar baru memang banyak kedai jual macam macam, tp kalau boleh tak payah la jalan sebab tak selamat

 Junior Suite - bilik besar, sepah sikit sebab masa br buka bilik tak sempat nak snap gambar terus dah jadi tak tentu arah..tak larat oiiiiiiiii

 ruang depan katil yang luas, so senang nak check barang shopping berjemaah dengan geng geng trip

 cafe area - breakfast, pilihan tak banyak tapi mengenyangkan la.

 nice spot utk selfie, group photo

 Jalan ke pasar baru - gambar tunggang terbalik. hahaha.redha je la

 CR Family - kedai lace


 Acheng - tukang angkot barang..berapa banyak shopping pun dia yg akan tlg angkut...korang lenggang kangkung je 

 sorang je beli tp yang lain pun nak gak merasai air free - boleh bankrap tokey kedai


 Kedai telekung, kedai ni murah - banyak range harga dari Rp100,000 - Rp200,000 sepasang

 Toko Tiga - Jual jeans, kalau untuk lelaki ok la kot kan, tp utk perempuan Levis biasa biasa ja sebab tak banyak pilihan pun, semua pun skinny jeans.da la orang malaysia ni semua sihat sihat

 Restoran Belacan - cover lunch n dinner sebab kalau nak ikut waktu makan memang tak la, kalau shopping ni dah tak rasa lapar kan.

 Factory outlet Jalan Riau boleh tahan. tp tak best sangat kedai sama macam kat Malaysia

 Stone Cafe best sebab ada live band. 


 Lepak jap minum air, dah taktau nak jalan kedai mana satu banyak sangat
Factory outlet Jalan Dago


  kat sini buat papan nama dari kayu, Rp25,000 satu set


 tak cukup beli kat pasar baru, sambung kat tepi jalan factory outlet



 Rumah mode! recommended


 Cihampelas Walk pun best



Model sambilan di collector parfum..hahaha :)

4 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Yusup Nugraha said...

JOM GI BANDUNG MURAH JER

PAKET A. (min.4 orang)
# Pakej 3D2N = RM 220 seorang
# Pakej 4D3N = RM 300 seorang

PAKET B (min.6 orang)
# Pakej 3D2N = RM 200 seorang
# Pakej 4D3N = RM 280 seorang

PAKET C (min.12 orang)
# Pakej 3D2N = RM 170 seorang
# Pakej 4D3N = RM 240 seorang

Price Include :
- Transport selama percutian
- Hotel 2* ( 1 bilik 2 orang )
- Breakfast
- Bandung City Tour
Call/WhatsApp : +6285720402251

omegajaya tour said...

Salam Satu MALAYSIA OULLLS

pakej BAJET MURAH BUANGETTTTT BANDUNG (included : bilik hotel,buffet breakfast and transport). Murahnye......sampai mata lebam shock nye.

butiran perjalanan (boleh tukar)
Day 1
> airport bandung or train station bandung
>Pasar Baru
>lunch at kedai makan kemangi try special menu *ayam bakar jerebu
>Toko Tiga (Branded Jeans)
>depasion factory outlet kain potong
>rumah kain dan telekung
>Factory Outlet At Jalan Riau and Jalan dago
>dinner at restaurant padang *sederhana

Day 2
>Gunung Tangkuban Parahu Crater
>floating market Lembang, deranch, taman bunga begonia, pelangi waterfall, the lodge of maribaya, grafika cikole Lembang
>lunch at DSDL Restaurant try special menu *ayam nyumpet
>Strawberry and tea park
>Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
>dinner at iga bakar mas giri try special menu *iga bakar (ribs) penyet


day 3
>kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
>lunch at saung andir restaurant try makan menu kampung *ayam goreng brengsek
>cibaduyut street area barangan kulit
>masjid agung bandung, alun2 area and braga area
>paris van java shopping mall
>dinner at BML try the original bakso at bandung

Day4
>check out hotel bandung
> Oleh-2 Bandung (cake Lapis, Brownies Amanda, dan Kartika Sari)
>Airport transfer


*rate per person :
RM370 per person if 2 person
RM295 per person if 3 person
RM260 per person if 4 person
RM235 per person if 5 person
RM230 per person if 6 person
RM220 pdr person if 7 person

*rate included
~transportation type kereta is toyota avanza or Luxio included = petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket.
~1 room at new hotel berbintang at bandar dimuat 2 person semasa 4d3n
~buffet breakfast

*rate is not included
~lunch and dinner
~entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan

*no hidends charge

kenapa ANDA harus harus order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
LAJU2 PM
WHATSAPP / CALL / TEXT

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

omegajaya tour said...

PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

●7 seater 350K Rupiah

●8 seater innova 450K Rupiah

●9 seater pregio 500K Rupiah

●11 - 14 seater 600K Rupiah

●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

Rate daily sewa Kereta included :
☆ Driver as a vip guide
☆ Fuel / Petrol / Minyak
☆ Tol / Highway ticket
☆ Parking charge
☆ 8am to 10pm tour
☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

■■ Bus charter
• 31 Seater New jet bus
• 47 Seater New jet bus
• 59 Seater New jet bus


kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


TEMPAHAN
MAS FATURRAHMAN
WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291
+62 8956 0220 4291

email & fb
omegajayatour@gmail.com

tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

Related Posts with Thumbnails